1

Betegfelvétellel kapcsolatos tájékoztató – elektív (tervezett) műtét vagy beavatkozás esetén (2021.05.21.)

Elektív beavatkozásokkal és betegfelvétellel kapcsolatos tájékoztatás:

2021. május 17-től fokozatosan indulnak el a fekvőbeteg ellátások és az elektív beavatkozások, melyek esetében az alábbiak lépnek életbe:

  • Coronavírus (SARS-CoV-2) fertőzésen átesett, tünet-, és panaszmentes beteg a Védettségi igazolvány lejárati idejéig az igazolvány bemutatásával felvételre kerülhet
  • Coronavírus (SARS-CoV-2) ellen kétszer védőoltásban részesült személy, akinek a 2. védőoltástól eltelt Comirnaty Pfizer/BioNTech vakcina esetében 1 hét; Janssen 1. oltás után, illetve minden egyéb vakcina esetében a 2. oltás után eltelt 2 hét, emellett tünet-, és panaszmentes beteg, akkor a Védettségi igazolvány bemutatásával felvételre kerülhet
  • A COVID-19 betegségen át nem esett, védőoltásban nem részesült, vagy csak egy védőoltást kapott és/vagy nem telt el a védettség kialakulásához szükséges idő: ezen személy 48 órán belüli negatív PCR eredménnyel kerülhet felvételre.
  • Minden betegfelvételkor, és az elektív (tervezett) műtét vagy beavatkozás napján, helyben általános előszűrés történik.
  • A műtétre csak a műtét napján végzett negatív Antigén gyorsteszt elvégzését követően kerülhet sor.

Szolnok, 2021. május 21.                                                                  

Dr.Rudner Ervin
főigazgató főorvos