1

Akadálymentesítés

Intézményünkben fontos szempont az épületek és a külterület használhatóvá tétele a mozgássérült és érzékszervi fogyatékos emberek számára is. Az akadálymentesítés során igyekszünk a különféle fogyatékossággal élők számára olyan körülményeket biztosítani, amelyek lehetővé teszik számukra minden olyan tevékenység végzését, amelyben fogyatékosságuk miatt akadályoztatva vannak.

Akadálymentes parkoló:
A mozgásukban korlátozott személyek számára biztosítjuk az akadálymentes parkolót a járó- és fekbőbeteg szakellátások akadálymentesített bejáratához közel. A parkolót jól látható táblával jelöltük. 

Akadálymentesen megközelíthető épületek:
Az összes betegellátással foglalkozó épületünk a mozgássérültek számára akadálymentesen megközelíthető. Az épületbe történő bejutás rámpák segítségével történik. A Rendelőintézet, valamint a Sürgősségi betegfogadóhely bejáratánál fotocellás ajtó segíti az egyszerű ki- és bejutást.A külső feljárókat, valamint  az épülethez vezető járdát csúszásmentes burkolattal láttuk el.

Belső terek akadálymentesítése:
Az épületen belül minden szakrendelő a mozgássérültek számára kerekesszékkel, különböző gyógyászati segédeszközökkel könnyen megközelíthető. A nehezebben mozgó betegeket diagnosztikai vizsgálatok alkalmával (röntgen, ultrahang) beteghordók segítik. A szakrendelők széles bejárati ajtóval rendelkeznek, küszöb nem nehezíti a betegek közlekedését.
A várókban a közlekedő folyosó szélessége megfelel a különböző segédeszközökkel (kerekesszékkel, bottal, mankóval, járókerettel) közlekedők számára. 

Akadálymentesített mellékhelyiség:
Minden szinten kijelölt mozgáskorlátozott mosdó van. A mellékhelyiség ajtaja megfelelő szélességű, könnyen nyitható, és kerekesszékben ülve is zárható, kezelhető. Olyan reteszelővel van ellátva,  amelyet vészhelyzet esetén kívülről is ki lehet nyitni. 

Liftek:
Kórházunkban megoldott a felső szintek lifttel történő megközelíthetősége. A liftkabinban legalább egy kerekesszékes használó és kísérője számára elegendő hely van biztosítva.
A közlekedőben és a liftkabinban elhelyezett kezelőgombok megfelelő méretűek, hozzáférhetően és elérhető magasságban vannak elhelyezve. A liftek kialakításánál a látássérült betegek szempontjából az emelet számokat nagyított domború kialakítással tüntettük fel a nyomógombokon.

Akadálymentesített honlap:
Megújult honlapunkon, mely hasznos tájékozódási felület, akadálymentesen is hozzáférhető az információ a látás, értelmi hátránnyal élő és a kommunikációjában korlátozott emberek számára.