1

Biomechanikai Laboratórium

Osztályvezető: Dr. Takács Mária

A biomechanika egy összetett tudomány, amely az emberi mozgások vizsgálatával foglalkozik. A vizsgálatok elemezéséhez mérnöki és orvosi ismeretek szükségesek, valamint gyógytornászok és rehabilitációban járatos szakemberek szaktudása is elengedhetetlen. Intézetünkben egy korszerű, a mai tudományos igényeket is kielégítő, jól felszerelt laboratórium működik.

A biomechanikai laboratóriumban levegőben terjedő, ultrahangalapú rendszer működik, amely nem jelent sugárterhelést sem a vizsgált személyre, sem a laboratórium személyzetére. Ezt a tulajdonságot kihasználva, a laboratóriumban főként gyermekek és egészséges sportolók mozgásvizsgálata történik.

A laboratóriumban részben tudományos kutatási tevékenység folyik, részben pedig sportolók, gyerekek biomechanikai jellegű vizsgálata történik.

A laboratórium fő profilja a különböző gerincvizsgálatok, tartásvizsgálat, talpnyomás-eloszlásmérés, stabilitás vizsgálatok és járásvizsgálat végzése.

A vizsgálatokat gyakran használjuk ortopédiai és mozgásszervi, valamint neurológiai rehabilitáció során állapotfelmérésre és utánkövetésre is.

A mozgásvizsgálatok elvégzését minden esetben ortopéd szakorvosi vagy rehabilitációs szakorvosi vizsgálat előzi meg.

A Biomechanikai laboratóriumban végzett szolgáltatások térítési díjának megállapítása esetenként az Intézmény Térítési díj szabályzata alapján történik.

A vizsgálatok elvégzése előtt a betegek részletes felvilágosítást kapnak a vizsgálat menetéről, majd beleegyező nyilatkozat kitöltése és aláírása szükséges.

Elérhetőség:
A laboratórium a fekvőbeteg épület alagsorában helyezkedik el és közvetlenül megközelíthető az udvar felől.
tel: 06/56-524-658