1

Intézményünkről

Intézményünk a MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok 1963-tól 1967-ig épült. Az építéshez hozzájárult a vasutasok 1/2 % – os Önkéntes Támogatási Alapja. Kapuit 1967. július 9-én a Vasutasnapon nyitotta meg a betegek előtt.

A Tisza és a Zagyva torkolatától nem messze, szép, zöld övezetben található.

Ma a vasútegészségügyi ellátórendszer részeként működik. A kórház a vasutas biztosítottakon, a szabad orvos- és intézményválasztáson túl, 2004-től a megye egész lakossága számára területi ellátási kötelezettséggel fogadja a mozgásszervi betegségben szenvedőket.

269 ágyon látunk el reumatológiai, ortopédiai, mozgásszervei rehabilitációs ellátást, valamint szakápolást igénylő fekvőbetegeket. A járóbeteg-szakellátás 16 szakterületen fogad betegeket. Megyénkben területi ellátási kötelezettséggel, kizárólag a MÁV Kórház és Rendelőintézet, Szolnok végez fekvő- és járóbeteg ortopédiai és reumatológiai szakellátást, továbbá közreműködői szerződéssel megyei területi ellátást nyújt belgyógyászati-immunológiai szakterületen.

Tevékenységünk minőségének biztosítása érdekében ISO 9002:1994 szabvány alapú minőségügyi rendszert építettünk ki, mellyel célunk a megbízható, garantált szintű minőségi betegellátás szavatolása, betegeink elégedettségének kivívása. Ezen ellenőrző rendszerünket 1999 januárjában önkéntesen felülvizsgáltattuk és a működésről NEMZETKÖZI TANÚSÍTVÁNY-t szereztünk. Egészségügyi szolgáltatásunk minőségének folyamatos fejlesztése, partnereink szükségleteinek megismerése, magas szintű kielégítése érdekében minőségügyi rendszerünkt az MSZ EN ISO 9001:2001-es szabványnak megfelelően továbbfejlesztettük és 2001-ben minőségirányítási rendszerré alakítottuk át.
Egészségügyi szolgáltatásaink színvonalát rendszeresen felülvizsgáljuk, betegeink véleményét betegelégedettségi vizsgálatok keretében kikérjük. A felmerült hiányosságokat pótoljuk, az építő jellegű javaslatokat munkánkba beépítjük. 

Intézményünk az egészségügyi ellátásban továbbra is meghatározó szerepet kíván betölteni, értékeit meg kívánja őrizni és arra törekszünk, hogy az egészségügy piacán erősítse pozícióit, s a jövőben is magas színvonalú, komplex ellátást tudjon biztosítani, elsősorban a mozgásszervi betegek számára.