1

Ortopédiai Osztály

Osztályvezető főorvos: Dr. Takács Mária PhD

Osztályvezető főnővér: Kovácsné Földvári Klára
Osztály orvosai: Dr. Mike György Ph.D, Dr. Danka László, Dr. Svichrán András, Dr. Remez Volodymyr

Az osztály egyik fő profilja az alsóvégtagi nagyízületek protetizálása (csípő, térd). Évente nagyszámú csípő és térdízületi protézis kerül beültetésre. Osztályunk a második emeleten helyezkedik el közvetlenül a műtők szomszédságában, megkönnyítve ezzel a betegek műtőbe jutását. A protézis beültetésen átesett betegeink a műtétet követően átlagosan 3 órát töltenek el a műtők területén lévő postoperatív őrzőben, ahol állapotukat aneszteziológus szakorvos felügyeli.
Az osztályon 2 gyógytornász (20 fős központi gyógytorna csapat tagjai), 14 nővér és egy adminisztrátor dolgozik.
Osztályunk másik profilja a „reuma sebészet”, mely különböző előláb deformitásokat korrigálja. Az operált betegek főként reumatológiai kórképekben szenvednek (rheumatoid arthritis, arthritis psoriatica stb.) de nagy számban fordulnak elő az egyéb cipő viselési nehézséget okozó degeneratív kórképek is (bütyök, kalapácsujj, harántboltozat süllyedés stb.).

Egységes formanyomtatvány tartalmazza, hogy a kórházi bent fekvés időtartamára beteg mit hozzon.

A járóbeteg szakrendeléseken orvosaink a hét minden napján előre meghatározott rendelési időben háziorvosi beutalóval várják a betegeket. A felnőtt szakellátás mellett szerdai napon délelőttönként csípőficam gyanúval gyermekorvos által beutalt csecsemők csípőízületi vizsgálatát is végezzük, melyet ízületi ultrahang vizsgálattal egészítünk ki. Kéthetente pénteki napon (páros hét péntek) gerincdeformitással (gerincferdülés-scoliosis, Scheuermann kór, hanyag testtartás stb.) beutalt gyermekek vizsgálatát és kezelését végezzük, gerincfűzővel ellátott gyermekeinket gondozzuk.
A járóbeteg szakrendelésen megjelent és műtétre előjegyzett betegeink alapos kivizsgáláson esnek át, melyek a műtétet megelőző egy hónapban történnek. A beteg a részletes kivizsgálás minden egyes szükséges lépését el tudja végezni intézetünkben.

A megyében egyetlen Ortopédiai fekvőbeteg osztályként ellátjuk a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye krónikus mozgásszervi betegeinek konzervatív és műtéti kezelését. Ezen kívül ellátjuk a MÁV aktív és nyugalmazott dolgozóit és azok hozzátartozóit az egész ország területéről.

A Szegedi Tudományegyetem akkreditált szakorvosképző kórháza, valamint az orvostanhallgatók gyakorlati oktatásában résztvevő intézménye vagyunk.

Elérhetőségek:
Az ortopédiai osztály a kórház II. emeletén található.
tel: 06-56/524-642
E-mail: orto@mavkorhaz-szolnok.hu

Ortopédiai Szakvizsgálatra 12 éves kor felett időpont kérés ezen a számon érhető el:

56/524-633, a 657, 658, 700 mellékeken.

Ortopédiai Szakvizsgálatra 12 éves kor alatt időpont kérés ezen a számon érhető el:

56/524-633, az 542, 564 mellékeken 13:00-14:00 óra között.